Wij helpen More-Africa

Stichting More-Africa is opgezet door onze eigen Hollandse Ellen Beers. Ze vangt gehandicapte kinderen op in een door haar zelf opgezet schooltje op Zanzibar. Ze biedt dagopvang en fysiotherapie aan deze kinderen die normaliter volledig tussen wal en schip vallen. De liefde en toewijding spat er van af. Dat hebben we zelf mogen zien en voelen toen wij een bezoek hebben gebracht. Ellen is stap voor stap het terrein aan het opknappen. Bij de rondleiding waren we onder de indruk van de creativiteit en de energie die erin gestoken wordt. Er is al een mooie keuken met gezellig terras. Het zwembad is in de maak. Geweldige aanvulling voor de fysio-oefeningen. De aangeplante fruitbomen zorgen voor vers fruit. Er lopen kippen en eenden. Er worden appartementen gebouwd voor de stagières.

En er zijn plannen voor een mooie speeltuin, volleybalveld, een moestuin en een gezellige vuurplaats. De kindjes worden dagelijks opgehaald bij hun ouders en in de middag weer thuisgebracht. Op school krijgen ze spelenderwijs les en de kindjes die het nodig hebben krijgen fysiotherapie. Naast Ellen zijn er de stagières met een geschikte opleiding die hier bij helpen.

Verkoop strandtassen

Doordat wij de strandtassen inkopen, helpen wij More-Africa. De tassen zijn gemaakt van traditionele Afrikaanse Kanga-stof en in elkaar genaaid door een lokaal bedrijfje. De strandtassen zijn super makkelijk om mee te nemen op vakantie. Lekker compact en licht en toch sterk en handig met de ritsen! En ook leuk: heel voordelig. We maken er helemaal geen winst op. Hoe meer we verkopen hoe meer More-Africa hulp kan bieden.

Dit is het oude model strandtas (er komt weer een nieuw model):

strandtas more africa  zusenzomer