Over hamamdoeken

Slim inpakken met hamamdoeken!

De hammamdoeken* komen van oorsprong uit Turkije, waar ze gebruikt worden in de Turkse badhuizen. Daar worden ze gebruikt als handdoek, droog- en omslagdoek en worden ook wel pestemal of fouta genoemd. Behalve als saunadoek zijn ze geweldig voor naar het strand, op reis, op de camping en de boot, naar het zwembad, in de sporttas, etc. De Turkse handdoek is lichtgewicht, neemt weinig plaats in, droogt goed en is makkelijk te wassen. En niet te vergeten: erg mooi. Dus nooit meer met zware handdoeken sjouwen.

Ook voor de baby zijn de hamamdoeken ideaal. Je kunt het kindje er goed mee afdrogen en inwikkelen. Ze worden ook gebruikt als lakentje of zomerdekentje. 

Hoe heb je nog meer plezier van je hamamdoek?

  • Trek voor de eerste keer wassen even alle knoopjes van de franjes van de hamamdoek aan. Zo weet je zeker dat dit handwerk niet loskomt.
  • Was de hamamdoek niet te heet. Maximaal 30º C. Anders zal het katoen meer krimpen.
  • Gebruik geen wasverzachter. Het maakt de hamamdoek minder absorberend.
  • Was (felle) kleuren apart met een scheutje azijn. Dit helpt de kleur te behouden en het is sowieso heel goed tegen het verkalken van je wasmachine!
  • De hamamdoeken kunnen beter niet in de droger. Hang ze even uit. Ze zijn toch zo droog!
  • Je hoeft de hamamdoek niet te strijken. Hang de hamamdoek aan de drooglijn en daarna netjes opvouwen volstaat! Het strijken maakt ze minder absorberend.
Gebruiken hamamdoek

Onze exclusieve collectie

We voeren een uitgebreide collectie hamamdoeken en blijven vernieuwen. Bij ZusenZomer vind je altijd iets bijzonders! Zowel de formaten als de katoensamenstellingen van de hamamdoeken verschillen. Bij ZusenZomer vind je exclusieve designs, maar bijvoorbeeld ook hamamdoeken met bamboe. Bamboe is een prachtig materiaal. Goed voor het milieu omdat het snel groeit, minder water nodig heeft dan katoen en er worden minder chemicaliën gebruikt bij de verwerking. Daarbij heeft de hamamdoek een heel goed absorptievermogen en is het heerlijk zacht! Kijk eens bij hamamdoek Tie-dye. Met bijpassende beachdress. 

Fairtrade hamamdoeken en ambachtelijk gemaakt

ZusenZomer werkt nauw samen met kleinschalige weverijen op fairtrade basis. Onze hamamdoeken en hamam badjassen worden op ambachtelijke wijze gemaakt in kleine familiebedrijven in Turkije en Tunesië. 100% Fairtrade.  

Waarom een hamamdoek van ZusenZomer?

Hieronder maken we een vergelijking van de hamamdoeken van ZusenZomer met vergelijkbare producten en/of aanbieders. Dan snap je meteen waarom!

voordelen hamamdoek