Fouta: ideaal strandlaken voor vakantie, yoga, sauna en ....

NOG VEEL MEER! Een fouta is een traditionele omslag- en droogdoek afkomstig uit de Noord-Afrikaanse landen. Hier in Nederland spreken we ook van hamamdoek of peshtemal. De fouta is zo handig dat je nooit meer zonder wilt! Ondanks hun royale formaat van zo'n 2 meter zijn ze toch lichtgewicht en compact. Dat is prima meenemen in je strand-, sport-, zwem-, en reistas. Door het speciale, absorberende katoen kun je de fouta heel goed gebruiken als handdoek. En ze zijn daarna veel sneller droog dan een gewoon bad- of strandlaken! Nog een bijkomend voordeeltje is dat er geen zand in blijft zitten!

De fouta is altijd handig

De fouta is ook heel fijn te gebruiken als omslagdoek voor de baby. Maar gebruik het ook als lakentje of zomerdekentje. De fouta is qua maat altijd lekker groot, want ze zijn 1 meter breed bij bijna 2 meter lang. Daardoor kun je ze ook prima als tafelkleed gebruiken. Dat staat gezellig op de tuintafel! Vergeet ook niet de fouta mee te nemen naar de yoga of pilates!

 

hamamdoek fouta gebruiken

Collectie ZusenZomer

Onze collectie fouta's en hamamdoeken blijft vernieuwen. Bij ZusenZomer vind je altijd mooie, exclusieve eigen designs. Kwaliteit en originaliteit staat bij ons voorop. ZusenZomer kiest voor de beste materialen (garens en verfproces) en daarom blijven de fouta's voor lange tijd erg mooi en zijn ze soepel in gebruik! Kijk dus regelmatig in de shop voor nieuwe modellen, kleuren en maten! Ze zijn ook beschikbaar in extra large! 

Fouta uit Tunesië: fairtrade!

We werken nauw samen met de weverijen in Tunesië. Dit zijn kleinschalige bedrijfjes die voor werkgelegenheid zorgen in de dorpjes. Zowel aan mannen als aan vrouwen. De mannen bedienen de weefgetouwen en de vrouwen doen al het andere handwerk. De fouta wordt op ambachtelijke wijze geknoopt. De vrouwen zorgen ervoor dat de fouta's mooi worden afgewerkt. En netjes verpakt In Nederland aankomen. ZusenZomer zorgt ervoor dat we een eerlijke prijs betalen, zodat iedereen er wat aan verdient. 

Hoe heb je nog meer plezier van je fouta?

  • Was de fouta liever niet te heet. Maximaal 30º C. Anders zal de katoen meer krimpen .
  • Gebruik geen wasverzachter. Net als bij gewone handdoeken, maakt het de fouta minder absorberend.
  • Was (felle) kleuren apart met een klein scheutje azijn. Dit zorgt er voor dat de kleur van de fouta behouden blijft en het is ook nog eens goed voor je wasmachine (minder verkalking)!
  • De fouta kan beter niet in de droger, vanwege extra krimp. Hang de fouta even uit. Ze zijn toch zo droog!
  • Je hoeft de fouta niet te strijken. Hang de fouta aan de drooglijn en daarna netjes opvouwen is voldoende! Het strijken maakt de fouta minder absorberend.