ZusenZomer en duurzaamheid

Duurzaamheid bij ZusenZomer: onze missie

Bij ZusenZomer geloven we dat duurzaamheid de sleutel is tot een betere toekomst voor onze planeet en de mensen die erop leven. Daarom hebben we ons toegelegd op het produceren van duurzame producten van hoge kwaliteit. Hieronder vertellen we je meer over onze missie en hoe we deze in praktijk brengen.

 

Hoogwaardig katoen voor een lange levensduur

Onze collectie hamamdoeken en kimono's zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit katoen, zodat ze lang meegaan en een lange levensduur hebben. Door het produceren van producten die langer meegaan, kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld en minder grondstoffen en energie nodig hebben om nieuwe producten te produceren. Hierbij vinden we het belangrijk dat onze materialen niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de mensen die ze produceren.

Oeko-Tex gecertificeerd

Onze producten zijn gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerd katoen, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt tijdens het productieproces. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van onze klanten.


Lichtgewicht en compact voor een kleinere ecologische voetafdruk

Onze producten zijn lichtgewicht en compact, waardoor ze minder vaak gewassen hoeven te worden en geen droger nodig hebben. Dit bespaart niet alleen water en energie, maar zorgt ook voor een langere levensduur van de producten. Zo kunnen jij als klant optimaal genieten van onze hamamdoeken, badjassen en boho kimono's, zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.


Biologisch en recycled katoen

Naast Oeko-Tex katoen hebben we ook biologisch katoen toegevoegd aan onze collectie, om zo nog meer duurzame keuzes te bieden aan onze klanten. Maar we zijn nog niet klaar met verduurzamen. We zijn constant bezig om onze collectie te verbeteren en verder te verduurzamen. Daarom zijn we bezig met het toevoegen van recycled katoen aan onze collectie. Hierdoor dragen we bij aan het verminderen van afval en het verlagen van de druk op natuurlijke hulpbronnen.

 

Fairtrade samenwerking met onze leveranciers

Onze hamamdoeken en kimono's worden geproduceerd door kleine familiebedrijven in Turkije en Tunesië, met wie we een fairtrade samenwerking hebben opgezet. We betalen een eerlijke vergoeding aan onze leveranciers (kleine weverijen), zodat zij een leefbaar loon kunnen verdienen en goede arbeidsomstandigheden kunnen bieden aan hun werknemers. Op deze manier dragen we bij aan een eerlijke en duurzame productieketen.

 

Kies voor een duurzame toekomst met ZusenZomer

Door te kiezen voor ZusenZomer, kiezen onze klanten voor duurzame en verantwoorde producten van hoge kwaliteit. We zijn trots op onze collectie en hopen hiermee bij te dragen aan een betere toekomst voor onze planeet en de mensen die erop leven.