KIKOY: kleurrijk strandlaken met badstof!

Kikoy's zijn prachtig geweven, kleurrijke doeken uit Kenia met aan de achterzijde badstof. Heerlijk als strandlaken, maar ook mooi als omslagdoek. Kikoy betekent dan ook ‘wrap’, het engelse woord voor omslagdoek.  In Kenia en Tanzania wordt de kikoy zowel door mannen als vrouwen gedragen. Je kunt 'm om je heupen slaan en een paar keer naar buiten rollen om de kikoy op zijn plek te houden. 

kikoy strandlaken hamamdoek inkopen

Lichtgewicht strandlaken

Wij gebruiken de kikoy als lichtgewicht strandlaken of badlaken. Ze zijn dikker dan de hamamdoeken en fouta’s, maar nog steeds dunner en lichter dan een handdoek! Gemakkelijk voor op vakantie, naar het strand, zwembad, sauna en nog veel meer!!
Samenstelling voorzijde: 100% katoen. Samenstelling achterzijde:  polyester/katoen. Formaat: 100x160cm.
Wassen op 40 graden Celsius. Liever niet in de droger, omdat de kikoy dan krimpt en dat is zonde!

Kikoy strandhanddoek iets te duur?

ZusenZomer heeft ook een geweldig alternatief voor de Kikoy. De hamamdoek Anemon  is echt een blikvanger en dan overdrijven we niet. Deze hamamdoek is groter, lichter, net zo kleurrijk en heeft een prachtige glans door het gekamd katoen. Zeer luxe met de prachtige franjes. Net als de kikoy heeft deze hamamdoek twee zijdes doordat ze dubbelgeweven zijn.  En alleen bij ZusenZomer vind je deze strandlakens!

Kikoy ZusenZomer: ambachtelijke kwaliteit en net even mooier.

ZusenZomer heeft altijd bijzondere, unieke modellen en kleuren in de webshop.  De kikoy van ZusenZomer komt gegarandeerd uit Kenia. En we betalen een eerlijke prijs. 

 

Bekijk onze collectie