Hamamdoeken

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De hamamdoeken van ZusenZomer komen uit Tunesie en Turkije, waar ze bij de kleine weverijen voor een eerlijke prijs worden geweven. Het is de originele kwaliteit, zeer soepel, zacht en absorberend katoen (soms ook van bamboe). Onze hamamdoeken zijn van topkwaliteit en niet vergelijkbaar met goedkope hamamdoeken die in China en India worden geproduceerd. Meestal zijn deze hamam handdoeken van veel mindere kwaliteit.

De "echte hamamdoek" (of fouta) uit Turkije en Tunesie wordt in deze landen gebruikt als handdoek. Fouta (de hamamdoek uit Tunesie), is het arabische woord voor handdoek. Daar worden ze gebruikt als handdoek, droog- en omslagdoek en worden ook wel pestemal genoemd.

Behalve als saunadoek is een hamamdoek geweldig voor naar het strand, op vakantie, op de camping en de boot, naar het zwembad, in de sporttas, etc. De hamam handdoek is lichtgewicht en neemt weinig plaats in. Dus nooit meer met zware handdoeken sjouwen. Gewone handdoeken zijn overbodig, zeker met een gezin scheelt het echt heel veel ruimte. Onze hamamdoeken drogen erg goed af, omdat ze van 100% absorberend katoen zijn geweven. Ook zijn ze makkelijk te wassen en drogen ze snel. Een droger is dus niet nodig (ook extra krimp).