Hamamdoeken fotoshoot in Turkije

Een week naar Turkije, dat is geen straf. Al helemaal niet als dat ook eens voor het werk is, met ander woorden voor ZusenZomer. In gezelschap van mijn vriend Arjen, ben ik een week naar Cesme gegaan. Dat is een schiereiland in de buurt van Izmir, een bekende industrie- en textielstad van Turkije. In onder andere Izmir worden onze Turkse Hamamdoeken geweven bij de kleine weverijen. Het gebied Cesme is heel mooi en trekt heel veel rijke turken uit Istanbul en Ankara.
Veel vrienden om mij heen riepen “Ga je naar Turkije? Nou durf je dat wel? “ Ach vorig jaar gingen wij, de zusjes, naar Tunesië op zakenreis om onze leverancier van de hamamdoeken te bezoeken. Tunesië is ook niet een voor de hand liggend vakantieland op dit moment, wegens het negatief reisadvies. Gelukkig laten wij ons niet zo snel afschrikken, en iedere keer valt het erg mee en dat was nu ook weer het geval in Turkije.

Voorbereiding fotoshoot hamamdoeken

Eenmaal aangekomen in ons mooie hotel, vlakbij Alacati, moesten we even bijkomen. Geen straf, want het was gelukkig mooi weer. Ik was blij met het mooie luxe hotel, zeer sfeervol en daarom zeer geschikt voor de fotoshoot van de hamamdoeken en fouta’s. Een hele koffer vol met de nieuwste modellen. Op woensdag zou ons fotomodel en fotograaf komen en dat moet je dan toch voorbereiden. Iedere hamamdoek heb ik zorgvuldig gestreken, want kreukels op de foto moeten we niet hebben. Daarnaast een plan van aanpak gemaakt. Welke hamamdoek moet op welke plekje worden gefotografeerd.
Alle overige gasten waren erg geïnteresseerd, want die zagen mij rondlopen met de hamamdoeken en fouta’s. Uiteraard heb ik het management van het hotel geïnformeerd en gelukkig gingen ze akkoord met de geplande fotoshoot.

Nu kan het beginnen

Woensdagochtend alle hamamdoeken keurig klaargelegd. Dat alleen al zag er mooi uit. Rond 13.30 kwam het team aan. Jammer genoeg een ander model, want ons geselecteerde model moest plots naar het ziekenhuis. Dit model, haar naam weet ik echt niet meer (te moeilijk), was wel erg witjes en mager. Ze was wel een professioneel model, werd nog eens gezegd. Nou ja, we zouden het zien. In het begin was het even wennen en afstemmen wat mijn wensen waren. Gelukkig ging het allemaal goed. We waren er de hele middag druk mee. Aan het einde van de fotoshoot ook nog een paar foto’s van de hamamdoeken genomen in de hamam. Dat viel niet mee, want de camera besloeg door de warmte. Maar het resultaat mag er zeker zijn!
Spontaan geregeld: een manlijk model.
Fotoshoot hamamdoek turkije

Een leuke man met een hamamdoek

Erg grappig weer. We hadden een ander stel ontmoet in het hotel. Ik zag meteen dat Arjan (toevallig dezelfde naam als mijn vriend) erg geschikt was om model te staan voor een paar hamamdoeken en badjassen. Hij vond het spannend om te doen, een natuurtalent, want de foto’s zijn echt top geworden. Nogmaals bedankt Arjan voor je medewerking. En als fervente saunaganger was hij erg blij met zijn nieuwe dunne badjas die hij als cadeau kreeg.hamamdoek hamam badjas heren